Gina - Kanyon - Kitchenette * 1,2

Doors grubunun Harvey Nichols'a açılan restoranı. Ambians güzel, kitle kıvamı ise paralı abi ve ablalardan oluşuyor.  Kanyon'un MASA sı diyelim. Lezzeti Kitchenette, fiyat Kitchenette'nin yüzde 15-20 fazlası. Gerçi biz 110 TL ye istakozlu makarna söylemedik ama bizim seçimler cebimizi yakmadı. Dört peynirli pizzası aynı Kitchenette olduğu gibi kupkuruydu, mantarlı pizza ve bolonez soslu makarna yedik + birer kolaya dört kişi 160 TL ödedik. Extra permesan almak için garsona ağlamamız gerekince ben roka istemeye ceserat edemedim. Zira roka, permesan ve balsamik sostan oluşan salata tam 21 TL idi.
Bence değmez ama yok havam olsun diyorsanız bir kere gidilebilir. Sık sık giderim diyorsanız madem istakozlu makarna deneyip buraya da yorum yazar mısınız?
Farkı yok yani diğer benzerlerinden fiyatı dışında...

Serdar Kılıç - Adam gibi adam

Şu Antalya etkinliğinin en güzel iki saati Serdar Kılıç'ın "Hayatta Kalma Taktikleri" isimli workshop-u idi. Ben NTV'deki programını hiç izlemedim bu seyehata kadar da adını bile duymamıştım itiraf ediyorum ama epey bir takipçisi varmış. "Doğa adamı", "dağ adamı", "adam" gibi kaba sayılabilecek tabirler ile kendisini isimlendirdik etkinlik boyunca. Ama bence adam gibi adam klasmanında ilk üçe girer. Bir kere işini on numara yapıyor iki saat boyunca nefessiz dinledik kendisini. İlginç örnekler verdi anlatırken farklı bilim dallarından; konuşmayı süsledi baymadı, uyutmadı...Hatta o kadar güzel hikayeler anlattı ki -arada oğluna anlatırmış- oğlu olasım, baba diyesim geldi. Ve fakat o kadar yaşlı değiller...Her ne kadar göz kapaklarına kadar kas olmuş vücudu yaşlı göstermesine sebep olsa da babam da olamaz hani.

Sosa

Sosa'yı bilmeyen yoktur tahminimce. Biz bir ara koc'a ile Kanyon'da sağlıklı yiyeceğimizi yedikten sonra filme gitmeyi pek severdik. Epeydir iyi film de yok malum biz de ihmal etmiştik kendilerini. Bu arada hayat da değişmiş Sosa'da. O canım wrapler küçüldükçe küçülmüş tabakda kalan yerleri patatesler doldurmuş. E ete de zam geldi ya artık içinden çıkacak 30 gr ete 300 gr kıyma parası vermek adama koyar olmuş... Bu etin zamlanma durumu üzücü tabi ki...Geçen hafta Umut Ocakbaşı'nda yedik ve bundan 3-4 ay önce kelle başı 40 TL öderken rakı ve et zamlarının etkisiyle bu defa 55 TL ödendi...Umut için yüksek bir rakam ama yine doyduk ve yine lezzetliydi.. Ama sen sosa wrapi küçült, eti yok et, patatesi daya; bir de porsiyona 18TL iste valla ayıp. 

Alcatraz- Break the rules and you go to prison; break the prison rules and you go to Alcatraz

San Francisco'da ne yapılır sorusuna verilen en top beş cevaptan birisi olunca iki günlük seyahate bir de hapishane ziyareti sıkıştırmayı başardık. En son Karadeniz'de de Sinop hapishanesine gitmiştik güzel bir kıyaslama yapmak fırsatını da yakaladım. Acaba haksızlık mı ediyorum? Neyse ne başlayalım bakalım.


Alcatraz için biletlerimizi bir ay öncesinden aldık geç kaldınız demişti orada yaşayan bir arkadaşımız; 49$ bayıldık kişi başı... Sabah 09:00 da indik önünde Pier'in... Bir kahvaltı ettik en pahalısından adeta boğazımıza dizildi lokmalar. Hava da soğuk bir yandan bekledik tekne yanaşsın. Beklerken elimize bir kağıt tutuşturdular okuduk ziyaret kuralları yazıyor...Bindik tekneye iki defa anons yapıldı ziyaret kuralları hatırlatıldı. İndik aldı bizi karşısına bir üniversiteli kız başladı ziyaret kurallarını anlatmaya...

Adam& Eve Otel Antalya - Enteresan ama daha da gelmem...

Aynalı yolu aşarak otelin önüne geliyorsunuz. İçerdeki buz gibi ortamı yeşil yapay ağaçların üstündeki kare şeklindeki elma tasviri kırmızı lambalar bile ısıtamamış. Karşınızdakinin cinsiyetini 10 metre yaklaşmadan kestirmeniz bu karanlıkta çok zor ki hemen belirteyim burada cinsiyetlerin üç ihtimali var. Odanız üst katlardaysa asansörün ışığının sürekli değiştiğini fark edebilirsiniz. Koridorlar beni çok etkiledi itiraf ediyorum böylesini görmemiştim; asansör loş da koridorlarda ışık yok...Oda numaranızı bulmak için ip gibi uzanan karanlık koridorda her kapıya bakarak ilerlemeniz gerekli. Kapılar pleksi bu yüzden hangi oda dolu hangisi boş anlayabiliyorsunuz.
Odada yerlerden tavana her yer bembeyaz. Tavan hariç her yerde ayna var. Ben kendimi hiç bu kadar farklı açıdan görmemiştim. Koc'a İstanbul'da ben tek kalacağım burada.

İş ile ilgili mesai saati harici yapılan lüzumsuz etkinlikler

Yaklaşık dokuz yıllık iş tecrübemi dört farklı firmada edindim. İlki hariç ki kıymetini bilememişim dediğim tek işverenimdir hepsinde Antalya Belek otellerinde şirket toplantılarına katıldım. Bunlarda çok ilginç tecrübelerim oldu ve hiç birisinden mutlu ayrıldığımı hatırlamam ki geçen hafta yırtmak için bir amuda kalkmadığım ama katılmak durumunda kaldığım etkinlik de listeye eklenebilir. Gerçi daha fenalarını gördüm ama bu da cıvıklık açısından oldukça başarılıydı.
Bir kere böyle etkinlikler her zaman dedikoduya müsaittir. Bir işverenim tatil dönüşü dedikoduları durdurmak için tam dört kişiyi işten atmak zorunda kalmıştı. Gerçi dedikodular alenen gerçekti kendisi bir departman müdürüyle işi pişirmişti ama kendi adı da işe karıştığı için önünü kesmek gerekirdi. Üstelik adı geçenler o kadar üst düzey müdürlerdi ki saha elemanlarının yediği naneler gümbürtüye gitmişti.

San Francisco - Çekik Amerikalıların Şehri

Vegas'tan San Francisco'ya gelişimiz outlet macerası yaşamamamıza rağmen çok uzun sürdü kısaca yol uzundu ve 70milden fazla hız yasak olduğu için ağır aksak seyahat ettik. Akşam 21:00 sularında Union Square'deki otelimize vardık burada otel fiyatları Vegas'takinin 3 katı üstelik park ücreti 24 saat için 40$ cık. Union Square Nişantaşı kıvamında.
Gece biraz turlamaya çıkıyoruz her mağazanın başında bir evsiz bizi karşılıyor. Kimi ayakta uyuyor kafasını duvara yaslamış, kimisi kutuların içinde yatıyor çantalarına sarılmış. İnanılmaz bir manzara üstelik saat henüz 21:30... Biraz turluyoruz, elimizde otelden aldığımız bir harita keşif yapıyoruz diyelim. Nihayetinde bir Starbucks bulup günü sıcak bir kahve ile sonlandırıyoruz ertesi gün sabah erkenden Pier 39'a gidip Alcatraz'a geçeceğiz. Orası ayrı bir hikaye...

Hangover

Ben ikinci koc'a ilk defa izledi dün akşam. Film 2009 yapımı bir  komedi filmi. Vegas'ta çılgın iki gece geçiren dört arkadaşın hikayesini anlatıyor. Tüm film boyunca gülmek garanti.  Koc'a filmin son saniyelerini izleyince "neden gitmeden izlemedim" diye dakikalarca hayıflandı. Vegas'da bu kadar çılgınlık olduğunu tahmin etseymiş etrafta dal dal gezmezmiş. Ağlayacaktı neredeyse sadece bir sırt çantası ile iki gece geçirdiği için. Ben ona söylemiştim gitmeden izle diye ama karı sözü dinlemezsen böyle pişman olursun işte :)

Film de küfür gerektiği kadar, pornografi son saniyeleri hariç yeteri kadar hal böyle olunca aklımıza bizim müthiş emek ve zeka ürünü İvedik serisi geldi... Gerçi ben İvedik serisine film dersem hem bu sektörün emekçilerine hem de gerçek sinema severlere hakaret olacak ama demek ki küfür olmadan komedi filmi olabiliyormuş. 

Hangover 2 vizyona girmek üzereymiş... Pek tabi ki onu da izleyeceğiz.
Not: Eyvah Eyvah 2 de yakında gösterimdeymiş... Pek tabi onu da izleyeceğiz.

Las Vegas - What happens in Vegas stays in Vegas!!

Orange'dan gelişimiz iki devasa outlet center'a girince ve üç aile aldıklarımızı yerleştirmekte uzun dakikalar kaybedince yaklaşık sekiz saat sürdü ama yol normalde dört saat felan sürüyor.
Vegas'a karanlıkta girdik ama şehirde güneş batmamış; sokaklar ışıl ışıl her yer cıvıl cıvıl...Sağlı sollu kocaman konsept otelleri geçe geçe ilerliyoruz. Newyork sağımızda, Paris solumuzda, MGM biraz ilerde arkasında Planet Hollywood, Aria sağda yeni yapılmış inanılmaz güzel, Cosmopolitan açılacakmış aralık ilk hafta, Ceasers ve böyle böyle devam ediyor. Ana cadde üzerinde en baba oteller var bu caddeyi doksan derece ile kesen ara sokaklarda daha ufak boyları.
İlk gece Venedik'e gittik; mimarisini öyle muhteşem yapmışlar ki İstinye Park'daki pazarın tavanının çakma olduğunu anında anlıyoruz; içeride o kadar uzun yapay kannallar var ki isteyen gondol ile de gezebiliyor, sokak lambalarından kaldırım taşlarına kadar gerçekten Venedik'teyiz. Akşam yemeğinden sonra kumarhaneye indik. İşte o gece oyun makinalarının önünde uyuyan kadın bendim.

Kıymalı kaşarlı - Ben yaptım!

Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer derler ya; bence söz konusu erkek milleti olunca tüm yollar tek bir yere çıksa da; büyüklerin vardır bir bildiği diyerek arada afilli yemekler yaparım ben evde. Aslında bunlar anamın evinin standart yemekleridir. Yaprak sarma, mantı, pizza gibi...Bugün hem de hafta içi pide yaptım işten gelince ve hem valla da hem billa da löp löp yuttuk. Koc'a takdir etti ama kendimi geliştirmem gerektiğini de ekledi. Nesi eksik diyince verdiği cevaba üzülsem mi sevinsem mi bilemedim...Efendim etini az koyacakmışım...