Big Chef's - Etiler

Önce biraz dedikodu ile başlayalım. Big chef's Ankaralıdır. Ankaralılar bilirler küçücük bir sokağın kocaman bir adı var Arjantin caddesi; hatta bir İstanbullu arkadaşım acaip dalga geçmişti iki adımda caddeyi bitirince; işte o caddede Cafe Miz vardır. Bütün gençliğimizi paramız yetmediği için sırf piyasa yapmak için sadece çay içerek geçirdiğimiz kafe. Ankara'nın ilk en kokoş kafesi. İşte Big Chef's'in sahipleri de aynıdır. Dedikodu kısmı şu. O zamanlar karı koca işletirlerdi burayı; sonra o kadar çok kazandılar ki Kuki's diye bir de pastane tarzı bir chain yaptılar Ankara'da ama hala var mı bilmiyorum. Karı koca boşanınca hanım olan Ankara'daki bu markaları kocaya bırakıp kendisi Big Chef's i yaptı. Ankara'da iki şube açtı. Ben ilk gördüğümde Kitchenette'e benzetmiştim bruncha gitmiştik kalabalık bir grup. Bir süre sonra Etiler'de gördüm ancak mekanı ziyaretimiz epey zaman aldı.

Bir öğle yemeğinde gittik. Mönü dehşet; dünyanın tüm mutfakları var yani ağız tadınıza göre bir şey mutlaka bulursunuz. Ben her zaman bir şirketin en fazla bir şeyi çok iyi yapabileceğine inanırım. Bu mönü bende anında şüphe yarattı. Yani bir restoranın her şeyde üstün beceriye sahip olamayacağını düşünerek hamburger söyledim. Grup da çoğunlukla bu tercihe uydu. Mekan güzel, civarın tüm iş çevresi orada. Kaliteli tiplerle yiyorsunuz ama malesef pek beğenemiyorsunuz yediklerinizi nitekim biz beğenmedik yediklerimizi. Gelelim fiyatlara Etiler fiyatı işte pahalı dersem değil ucuz dersem hiç değil.
Bir kahve, belki snack ya da içki içmeye gidilebilir ama ben yemek yemeye gidilmesini öneremeyeceğim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben beğenmiştim oysa...

Adsız dedi ki...

ben yemekleri genel olarak beğendimde makarnaları pek beğenmemişdim birde acayip kovboy çizmeleriyle gezinen bir bayan vardı garsona sorduğumda müdüresi olduğunu öğrendim big chefsin yüüznde zoraki bir tebessüm sanki ağlamışda gülmeye çalışıyor gibiydi enteresan gelmişdi ama dekorasyon süper insanın bütün yorgunluğunu alıyor