Türkler kokuyor mu?

Bu aralar hakkımızda twitterda en moda iddialardan birisi kokuyor olmamız. Ben de en son Karadeniz gezisinden sonra bu konuda ahkam kesmeye karar verdim. İsterlerse elitist desinler isterlerse halk düşmanı ya da ötekilerden ki en güzeli bu sanırım kendimi others filminde gibi hissettim Karadeniz'de. Bizi pamuklara sararak mı büyüttüler ne? İtiraf ediyorum memleket güzel ama insanımız pis.
Evet ya pisiz ve kokuyoruz bu kadar basit bunda gizleyecek ne var ki. Ülkede bir kişinin yıllık sabun tüketimi 1/2 kilo. Hala sabun ile çamaşır yıkayan insanların olduğunu da düşünürsek bunun vücut temizliği için kullanım oranını siz düşünün. Neden bu kadar canımız acıyor ki bir de sanki yazın ortasında kokacağını bile bile pastırma yiyoruz daha ne işte yaşam şeklimiz bu kokuyoruz. Ülke yarım ada sıksan toprağı su fışkırıyor ama insanımızdaki ter kokusunun ben doğada başka bir yaratığın çıkarabileceğini sanmıyorum.
Çok mu acımasız oldu? Hayır valla gerçekleri ben de kabul ettim bundan sonra memleket içinde gezerken yanıma yirmi yıl önce annemin yaptığıı gibi havlu, çarşaf, yastık kılıfı ve çamaşır suyu alacağım. Ne kanlı çarşafları kaldı, ne pislik içinde küvetler. Kaldığımız oteller de en az üç yıldızdı bu arada...Ha içinizden aklın neredeydi diyenler çıkacaktır elbet. Ne deyim haklısınız bir musibet bin nasihattan iyiymiş. Tecrübe ile sabit oldu ben de otuzundan sonra öğrendim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Keramet 30 u aşmakta zaten...Klübe hooşgeldinnn...