AMASYA- Gördüğüm en güzel şehir merkezi(Şehzadeler Şehri)



Bu videoyu mutlaka izleyin: http://www.sofra.com.tr/webtv/videoizle/iskefe_tatlisi__amasya


Havza Samsun’un ilçesi ama Amasya merkeze daha yakın bu yüzden aslında aklımızda olmamasına rağmen gidelim dedik bize "tam bir Avrupa şehri" demişlerdi. TEM’den gayri yollarda sinyalizasyon hak getire Amasya yolunu bulmak için iki defa otelin önünden geçecek şekilde kaybolduk. İş inada bindi anlayacağınız azimle yola devam edip 40 dakika sonra para çekmek için banka aramaya başlamıştık bile. Amasya inanılmaz şirin bir şehir. Yeşilırmak kenarına kurulmuş, ince uzun, tertemiz, yemyeşil bir şehir. Dört tane köprü saydık biz iki yakayı birleştiren. Şehrin bir yanı modern diğer yanı ise tarihi güzelliklerini korumuş.


Kale inanılmaz bir yamacın tepesinde, eteklerinde kral mezarları var. Evlerin bir çoğu restore edilmiş ya kamu binası ya da restoran olarak kullanıma açılmış. Ve inanılmaz güzeller. El işleri çarşısı vardı mini minnacık magnetler aldık bir de yazmalar. Sonra nehir kenarında bir şeyler içmeye tesadüfen gördüğümüz bir restorana girdik. Strabon cağrafya biliminin ilk temsilcilerinden biri olarak burada yaşamış. Bu sevimli mekana onun ismini vermişler. Ahşap binaya nehrin arka tarafından giriliyor küçük odalarını ve barı geçerek nehir tarafına geçiyorsunuz. Yemek yemedik biz ama mönüden gördüğümüz kadarıyla kahvaltı konusunda oldukça iyiler. Bizden başka herkes kahvaltı yapıyordu zaten. Öğle yemeği için yeterince aç olsaydık dağın yamacındaki ALİ KAYA restoran’a TOKAT kebabı yemeye gidecektik ama kısmet olmadı. Amasyalı bir arkadaşımız tavsiye etti bize yolunuz buralara düşer de yemek isterseniz uğrayabilirsiniz. Şehir merkezini tabanway turlamamız 15 dakika sürdü sonra Samsun’a doğru yola koyulduk.



Samsun yolu menemenci kaynıyor sanırım menemeni ile ünlü. Biz denemeden devam ettik; yağmur da başladı işte artık Karadeniz'deyiz.



0 yorum: