Serdar Kılıç - Adam gibi adam

Şu Antalya etkinliğinin en güzel iki saati Serdar Kılıç'ın "Hayatta Kalma Taktikleri" isimli workshop-u idi. Ben NTV'deki programını hiç izlemedim bu seyehata kadar da adını bile duymamıştım itiraf ediyorum ama epey bir takipçisi varmış. "Doğa adamı", "dağ adamı", "adam" gibi kaba sayılabilecek tabirler ile kendisini isimlendirdik etkinlik boyunca. Ama bence adam gibi adam klasmanında ilk üçe girer. Bir kere işini on numara yapıyor iki saat boyunca nefessiz dinledik kendisini. İlginç örnekler verdi anlatırken farklı bilim dallarından; konuşmayı süsledi baymadı, uyutmadı...Hatta o kadar güzel hikayeler anlattı ki -arada oğluna anlatırmış- oğlu olasım, baba diyesim geldi. Ve fakat o kadar yaşlı değiller...Her ne kadar göz kapaklarına kadar kas olmuş vücudu yaşlı göstermesine sebep olsa da babam da olamaz hani.

Bir diğer özelliği adamın acaip efendi bir tip olması. Herkese son derece mesafeli ve kibar davrandı. Workshop sonrası herkesi, özellikle etrafında uçuşan bayanları uzun uzun bıkmadan usanmadan cevapladı.
Bir sürü meziyeti var abinin; eliyle balık tuttuğunu görenler var o kadar yani...Programını izleyenler bilirler börtü böcek yiyip günlerce doğada yalnız kaldığı oluyormuş yani bazı şehir erkekleri gibi iki köpek görünce eteğinize de saklanmıyor.
Karizmamız da tamam...Belki tepesi açılmış kafasını sıfıra vursa daha karizmatik olur ama eminim umrunda bile değildir.
Uzun lafın kısası hepsini bir araya getirince işte karşınızda adam gibi adam...

0 yorum: