Pamuktan ne yaparız?

Yaşasın yeni bir indigo hikayesi.
Annemiz ojelerini temizlerken indigo çocuğumuz Doruk müsade etmiyor ki işlem beş dakikada doğal olarak sonuçlansın hal böyle olunca anne bir oyun uyduruveriyor. "Pamuktan ne yaparız?" Bir parça pamuk koparıyor ve Doruk'a uzatıyor. Kendisi de bir parça alıp oyunu başlatıyor...
Pamuğu çenesine koyup soruyor "pamuktan ne yaparız? Sakaaaal yaparız" Doruk kelimesi kelimesine tekrar ederken kendi pamuğu da kendi çenesinde.
Pamuğu dudak üstüne koyup yine soruyor anne "pamuktan ne yaparız? Bıyııık yaparız" Doruk kelimesi kelimesine tekrar ederken kendi pamuğuyla bıyık yapıyor.
Pamuğu kaşının üstüne koyup soruyor  "pamuktan ne yaparız? Kaaaaş yaparız" Doruk kelimesi kelimesine tekrar ederken kendi pamuğuyla kaş yapıyor bu sefer.
Annemizin üretecek bir şeyi kalmayınca ojelerini çıkartmaya konsantre olmuşken, Doruk bir süre sonra oyuna devam etmeye karar veriyor. Bu sefer Doruk soruyor...
"Pamuktan ne yaparız?" Sonra pamuğu bacaklarının arasına koyup annenin şaşkın bakışları arasında tıpkı annesi gibi uzata uzata cevap veriyor. "Peeeed yaparız?"
Yani pamuktan ped yapıldığı zamanların üstünden onbeş yıldan fazlası oldu kafadan ama indigo çocuğumuz olayı çözmüş...

0 yorum: