Kıymalı kaşarlı - Ben yaptım!

Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer derler ya; bence söz konusu erkek milleti olunca tüm yollar tek bir yere çıksa da; büyüklerin vardır bir bildiği diyerek arada afilli yemekler yaparım ben evde. Aslında bunlar anamın evinin standart yemekleridir. Yaprak sarma, mantı, pizza gibi...Bugün hem de hafta içi pide yaptım işten gelince ve hem valla da hem billa da löp löp yuttuk. Koc'a takdir etti ama kendimi geliştirmem gerektiğini de ekledi. Nesi eksik diyince verdiği cevaba üzülsem mi sevinsem mi bilemedim...Efendim etini az koyacakmışım...


YAPILIŞI: 45 dakika sürüyor.
Hamuru için: Ekmek fırınından bir ekmeklik içi alıyorsunuz ve ince uzun açıyorsunuz
İçi; (ben göz kararı yemek yaparım) 300 gr kıyma, bir büyük baş soğan (ki bir daha yaparsam iki soğan koyacağım), maydonoz, kaşar, karabiber, kırmızı biber, tuz, z.yağı ve domates rendesi.

Hamurun içine harcı koyup kenarlarından da sıkıyorsunuz; üstüne biraz daha kaşar ve teryağı koyunca (ki bu lezzet endişeniz varsa bence sizi kurtaran tek malzemedir) fırına atıyorsunuz.

Bitti gitti ...

1 yorum:

gSd dedi ki...

benimki köfte makarnayla idare ediyo işte napalım!