Uludağ Kebap - Yeşilköy

Gelik mi? Uludağ mı? tartışması sırasında bin yıldır iyi iskender yemediğimi belirtince bizim grubu ikna ettim. Yol boyu da aklımda Ankara Ulus'ta ailecek kutlama yemeklerini yediğimiz Uludağ Kebapta'ki muhteşem iskender vardı. Hani terayağını dökünce cızzzzzzzzzzzz diye bir ses ile köpüren cinsinden. İstanbul'da HD Kebap'ta sıkça yerdik bir ara ama  ucuz etin yahnisi, aynı tadı alamıyordum. Neyse olayın mabedine gidiyorduk ya herşey süper olacaktı.
Malesef geç kaldığımız için deniz manzarasına karşı oturup da dalga seslerini dinleyemedik. Ama olsundu çünkü çok açtık. Mönüyü görünce daha doğrusu fiyatları dudağımız uçukladı. Yani 100 gram et ve terayağında pideye 30 TL verme ihtimali bizi dehşete düşürmüştü ama evet dedik. 30 TL ye heralde dünyanın en iyi İskender'ini yiyeceğimizi hayal ettik. Siz de hayal ede durun ben mezeleri anlatayım. Meze fiyatları sıcak soğuk 10-15 TL arası yani evet pahalı. Malesef en acısı da biz beğenmedik. Ve hatta çiğ köfteyi gönderdik. Nerde Komogene!
İskenderler geldi; sonra sos, sonra tereyağı döküldü ama ne sos ne yağ sıcaktı tereyağı dökülünce cızırdamadı bizim İskenderler. Et yavan yemek lezzetsizdi. Ne eksikti yemekte bulmak için epey düşündük ama sonra karar verdik LEZZETLİ değildi. Hiç zevk almadığımız yemeğin en iyi yani sahil katında içtiğimiz Turk Kahveleri oldu  o da hesabı görene kadar sürdü bir 35'lik rakı dahil adam başı 50 TL.  Ben ısrarlıyım İstanbul'da döner türevi yiyecekler yapmasınlar olmuyor da olmuyor...Yine de önemli bir not tüm bunlara rağmen mekan full. Bu yüzden heveslileri mutlaka rezervasyon yapmalı.
Bense hala kendimi bin yıldır iskender yememiş sayıyorum.

Kebabçı İskender - Beşiktaş:
http://www.gezmecegormece.blogspot.com/2010/03/kebabc-iskender-besiktas.html

0 yorum: