Orange County - Her şeyin büyük olduğu şehir

Balboa Island
Adını meşhur portakal ağaçlarına borçluymuş ben görmedim ne yalan söyleyim. Çok geniş dümdüz bir ova üstünde kurulu, bir tane tepe görmeniz imkansız. Herşey XL boyutlarında ya bu memlekette yollar kavşaklar alışveriş merkezleri de bu kıvamda. Gezdiğim şehirler arasından nerede olduğumu asla bulamayacağım tek yer Orange oldu. Araba içinden etrafı izlerken anladığım kadarıyla "Five" dedikleri bir otoban üzerinde ki sanmayın bizim E5; bir sürü kavşak var işte bu kavşakların etrafına kurulu Orange. Bir tanesi Kore mahallesi mesela ocak başı yaptık üniversite arkadaşımla buluşup. Bizde etin kilosu 45 TL ya 4 kişi geberene kadar et yedik; içecekler, mezeler, salata her şey sadece 73$ tuttu. Adam başı 25TL yani...Bir diğer kavşakta "Costa Messa" diye bir yer var. Devasa caddelerin kestiği, devasa otoparkların içinde, devasa bir açık alışveriş merkezi. Bazıları outlet mağazaları ama o kadar büyükler ve kalabalıklar ki akıllı hareket etmezseniz bir gününüzü rahatlıkla  burada harcayabilirsiniz.
South Coast Plaza'ya gittik içinde aklınıza gelecek tüm kokoş ve trend markalar var. Kafadan üç İstinye Park yapar; üç yüze yakın mağazadan oluşuyor o yüzden isterseniz tekerlekli sandalye kiralayabiliyorsunuz tabi arkadan itecek birine ihtiyacınız var ama değişe değişe binebilirsiniz...Amerika'nın en zenginleri burada sanırım her yerde Bentley vardı o kadar ki bir süre sonra heyecanımızı yitirdik arabayı görünce; utanmasalar taksi yapacak adamlar.

Orange'ın sahilleri de meşhurmuş. Bir başka gün de sahillerini ve zengin semtlerini gezdik. Newport Beach'te martıları kovaladık. Sahil boyu spor yapanları, minik şortları ile koşan kadınları ve dirri vücutlarıyla üstsüz koşan erkekleri izledik; bisiklet binenler, köpek gezdirenler ne ararsanız var. Hava 22 derece civarında olduğundan denize girenler bile vardı. NY'dakinin aksine obez amerikalı yok buralarda insanlar harbiden güzeller. Günlerden pazartesi ve bu zengin beyaz amerikalılar hayatın tadını çıkartıyor. Mesai sabah 06:00-07:00 gibi başlıyormuş ülkenin içindeki saat farkından dolayı ve 16:00-17:00 gibi de bitiyormuş. Hal böyle olunca da adamların kendilerine ayıracak bolca vakitleri var ve sosyalleşebiliyorlar.

Sayfiye yeri işte biraz Antalya tadındaydı kasım ayının ortasında...

 

0 yorum: