Geçen hafta Ankara'dan dönüşte annemden pancar alıp getirdim. Bir hafta boyunca salatalarda rendeleyerek kullandım. Nar ekşisi, tuz ve balsamik sirke ile karışınca müthiş mayhoş bir şey oluyor üstüne anti-oksidan etkisini de katarsak rahatlıkla tavsiye edebilirim. Bu haftasonu elimdekilerle yemek yapabilir miyim acaba diye sofra.com.tr ye girdim bir çorba tarifi buldum. Tarif acaip kolay, bildiğiniz yoğurt çorbası yapar gibi yapıp buğdaylar iyice yumuşadıktan sonra rendelenmiş pancar ekliyorsunuz. Buğdaylar pancarla kavuşunca şekerden daha pembe pembeden daha şeker bir renk ortaya çıktı. Tabi bu renk bir çorbadan çok bir düğün pastasına yakışacağından biraz garipsiyor insan. Adeta içinde pembe bir çorapla pişmiş gibi değil mi?
Not: Benimkinin rengi sofra.com.tr deki resmine benzemese de tadı aynı yoğurt çorbası...
0 yorum:
Yorum Gönder