Body Worlds - MART 2011 SON

Uzuuun zamandır gitmek için kıvranıyordum. Artık bitti derken uzatıldığını öğrendim ve geçen haftasonu koca' yı da takıp koluma gittim. İyiki de gitmişiz... 
Giriş 25 TL. 5 TL ye de audio cihazı alabiliyorsunuz. Bence almalısınız daha detaylı bilgi burada mevcut. Fotoğraf makinası yasak cep telefonu ile konuşmak yasak...



Bizde insanlar organ naklini dini sebeplerden kabul etmemişken bu insanlar vücutlarını bu iş için bağışlamışlar ve her biri bunu yaparken nasıl bir konsepti canlandıracağını bilerek atmış imzayı. Genelde ağır hastalarmış. Bol miktarda kanser hücresi gördüm çeşitli uzuvlarda. Sigara içenler bence gerçekten sigara dumanına maruz kalmış bir ciğer görünce vazgeçebilirler. Ve sadece et yiyen insanlar daha sağlıklı beslenmenin önemini anlayabilirler. Ama eminim bu sergiyi gezen herkes ölümle barışacak. Tüm sergi bir gün yaşlanacağımız ve kaçınılmak üzere öleceğimiz gerçeği üzerine kurgulanmış pek tabi kendimize iyi bakar sebze, meyve, balık yer şimdi sıkı durun ŞARAP içer (tabi abartmadan), düzenli egzersiz yapar, hayatta bir amacı ve birinin amacı olursa yüz yaşına kadar yaşayabilir hem de sağlıklı olarak. 

AKLIMDA KALANLAR:
İnsan vücudundaki tüm kan damarlarını uçuca dizersek dünyanın etrafını iki defa dolanabilirmiş.
Yüz yaşını geçen insanlar sıcak iklimde yaşıyorlar. California, Hindistan'ın güneyi ve Çin'de bu oran çok yüksek.
20'li yaşlardan sonra enerjimiz azalır bu yüzden daha az kalori almazsak kilo almaya başlıyoruz. 30 undan sonra günde 1900 kaloriyi geçmemeliyiz.
Menapoz hayatın sonu değil ama Alzheimer hayatın sonu hem de uzun bir veda bu yüzden saksıyı hep çalıştıracağız.
Doğadaki diğer canlılar için ne kadar büyükse o kadar uzun yaşar kuralı varken insan bu kuralı bozan tek canlı. Bu kurala göre biz max. 25 yıl yaşamalıymışız.
Kanser de aslında yaşlılık hastalığı ve biz normalden uzun yaşadığımız için kanser bu kadar yaygınlaştı. Eskiden kanser olmadan veba, tifo gibi salgınlardan dolayı insanlar zaten ölüyordu şimdi salgın yok ama kanser var.
Derimiz en ağır organımız.
Güneş en büyük düşmanımız.
Ve dediğim gibi hepimiz bir gün yaşlanacağız ve öleceğiz.

0 yorum: