İç Pilav - Annemin tarifi

Yılbaşında PTT'ciydik aslında. Bilmeyenler için söyleyim pijama-terlik-tv...İki gün kala arkadaşlarımıza davet edildik ancak ben iç pilav ve hindi alışverişini yapmış olduğum için eldeki malzemeleri pişirip gittik. İlk hindi ve iç pilav denememin oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Malzemeler: 8 kişilik-
2 su bardağı pirinç- tuzlu kaynar suda 30dk. beklet
1 paket kuş üzümü- sabahtan suya koy
1 paket dolmalık fıstık
10 adet kestane- geceden çizittir ve suya koy
1 su bardağı tavuk suyu
tavuk cigeri ve yüreği ( kasapta 1/2 kiloluk paketler halinde satılıyor)
1 tatlı kaşığı yeni bahar
Tuz
Su

Kestaneleri kurula ve ayrı bir tavada pişir. Kabuklarını soy ağza gelecek şekilde böl.
Fıstıkları yağda kavurduktan, küçük küpler şeklinde doğradığın ciğer ve yüreği ekle kavur. Etler pişince yıkadığın pirinçleri ekle ve beraber kavur. Kuş üzümünü, kestaneleri, tuzu tavuk suyunu, yeteri kadar suyu ve yeni baharı ekle. Kapağını kapat normal pilav gibi pişir.

İsteyen pirinçler ile beraber 3 küp şeker de atabilir. Ben bir dahaki sefere böyle deneyeceğim.

0 yorum: