Harward Cafe - Etiler - Kış bahçesi çok sevimli!

Etiler'in yazın bahçesinde yemek yiyip şarap yudumlamak için en güzel kafelerinden birisi. İstanbullu arkadaşlarımın gençlik aşkları ile takıldıkları yani İstanbullu bir nesil için anı barındıran bir durak; belki de en eski Etiler kafelerinden birisi. Bugün üniversite günlerinden beri yapmadığım ve fakat tadı damağımda kalan bir kız kıza kafe sefası patlattım. Kış ortasında hava on derece olunca kocaları da ekip buluştuk üç kız ve ne evlilik ne çocuk çok uzun zamandır ilk defa kendimizden bahsettik.
Kalabalık ama sessiz mekanda mum ışığında yemek yiyip gelecek planlarımızdan bahsettik.Benim ikinci gelişim ilkinde yemek sonrası şarap içmeye uğramıştık. Bu sefer masa ahalisi salatalarını denedik. Benim köfteli salatanın köfteleri biraz yanmış geldi ama salatamın son tanesini bile sıyıracak kadar beğendim gelen sunumu keza diğer deneyenler de aynı şekilde. Üstelik fiyatlarını da gayet mantıklı seviyelerde bulduğumu belirtmeliyim. Muhabbet koyulaşınca kahve içmeye karar verdik. Normalde "kafe" olan yerlerde kaliteli çay kahve çeşitleri tüketmeyi bekliyor insan. Hal böyle olunca devlet misafirhanelerinde bile belki de kullanılmayan demode kahve fincanlarında gelen kahve bizi ne tad ne de sunum olarak mutlu etmedi.
Harward kafe kartı sahiplerine %12 gibi bir  indirim var. İki salata, iki su, iki kahve, bir çay ve bir sodaya 55 TL ödedik. Kahvesi vasattı ama kız kıza muhabbeti ve iyi salata yemeyi özlemişim değdi doğrusu...

0 yorum: