Altın günleri

8 çift bir de damsız arkadaşımız ile altın günü yapıyoruz. Turu tamamlamaya çok az kaldı. Fikir şöyle gelişti...
Her haftasonu kalabalık bir grup buluşup bir yerlerde yemek yiyor eğleniyor ve deli gibi para harcamaya devam ediyorduk. Sonra bu buluşmalara bir anlam yüklemeye karar verdik. Ve madem düzenli olarak bir araya geliyoruz bari her buluşmada bir cumhuriyet altını yanımızda getirelim dedik. Şimdiye kadar 7 farklı mekanda buluştuk ve turu tamamlamak üzereyiz.
Altını kazanacak isim bir önce altın kazanan çiftin herkesin adının yazılı olduğu keseden yeni ismi çekmesi ile sürpriz belirleniyor. İlk başta millet bebelerine getirilen altınları takıyordu kulplu, pembe kurdelalı gelenler oldu...Ama mutsuz ayrılan henüz olmadı. Herkes öylesine memnun ki tur bitince euro gününe mi dönsek tartışmalarına bile başladık.
Ancak kalabalık grup olunca buluşmaları ayarlamak sıkıntı oluyor. Bu yüzden aramızda küslükler de yaşanmadı değil 30 yaşını geçtik ama hala çocukmuşuz meğer bunu da anlıyoruz.
Biz de bu yolla para biriktirmiş oluyoruz. Kuyumcu kankamız oldu ama altından pek de yatırım yapılmayacak gibi bir türlü yükselmedi...

0 yorum: