Avrupai ocak başı da olurmuş demeyin, üstüne de hiç düşünmeyin; olmuyor çünkü....
O kömürün kokusu kafaya sinmeyince; o rakı kadehiniz parmaklarınızın arasından akan etin yağıyla kirlenmeden, o şişin üstündeki kuyruk yağları ile beraber etlerinizi sıcacık lavaş ekmeğine sarıp sıyırmadan olmuyor.
Ambiance lezzetin yoğunluğuna da tesir edebiliyor. Ne kadar köhne o kadar lezzetli olunuyorsa, o kadar Avrupai olup da o kadar da lezzetli olunmuyor. Hele 2 sokak ötede adam başı 30 TL ye tıkabasa doymak varken Peymane'de kafa başı 70 TL verince hiç olmuyor.
Peki kimler gitsin?
Beyoğlu'nu sevmeyip Asmalı'ya gelenler.
Kalabalık bir kadın grubunun içinde tek erkek olanlar.
Harcayacak parası olanlar.
Hem karnımı doyururum hem de Asmalı'da piyasa yaparım diyenler.
Aslında deli gibi ocak başı yapmak isteyip de karizmasına yediremeyen ancak bunu da tecrübe etmek isteyenler.
Fransız konsolosluğunun arkasına yanyana bir düzine kadar ocakbaşı açılmış. En kısa zamanda içlerinden bir iki ismi denemeye karar verdik. Bir yer varki 3 defadır rezervasyonumuz olmadığı için giremiyoruz. Ama azimliyiz ....
0 yorum:
Yorum Gönder