Pala Ocakbaşı - Beyoğlu

Haftasonu ocakbaşı gezilerimize PALA'yı ekledik. Adanalı komşumuz tavsiye etmişti.Hemen söyleyim burası uzun zamandır gitmeye çalıştığımız o yer değil orada yine yer yoktu.
İstanbul ve Ankara'dan arkadaşlarımız ile sekiz kişi gittik. Tek katlı 50 kişilik ufak bir mekan. Oldukça temiz gözüküyordu. Masamız mezeler ile çoktan donatılmıştı. Ezme, patlıcan köz, şakşuka, yoğurtlu dere otu, zeytinyağlı enginar, zeytinyağlı barbunya ve tabiki beyaz peynir...Hepsi de oldukça lezzetliydi. Alışılagelmişin dışında diğer ocakbaşlarında olmayan çeşitlilik ve lezzet vardı mezelerde.
Bilimum sakatat da tükettik. Beyin ve böbrek yenildi malesaef ciğer kalmamıştı (oysa saat 20:30 da oradaydık) biz de diğer sakatatları denedik. Kuzu şiş fena değildi. Beyin ve böbrek ben pek sevmem burada da farklı duygular yaşamadım. Ama bilenler pek beğendi. Adana kebaba gelince tek gelimeyle muhteşemdi. Masadaki Adanalı da onayladı. Kendi imalatları şalgamdan çok memnun kaldık...Nasıl yapıldığına takılmadık. Mekanda kesinlikle sigara içilmiyor. Mekanlara 5.000 TL ceza kesildiğini öğrendik. Sigara içen gruplar o soğukta dışarda otudular. Hemen belirteyim dışardaki masalarda ısıtıcı yok. Kapı kapatma alışkanlığı olmayan memleketin insanları olduğumuzdan biz de soğuktan nasibimizi aldık. Gerçi havalandırma kötü eğer kapı o kadar açık kalmasaydı muhtemelen karbondioksitten telef olacaktık.  Kışın kapı kenarında oturmamakta fayda olacaktır. Garsonları çok güleryüzlü. Beyoğlu kültürü burada da mevcut. Mekanda her tipten insan vardı.
Bir 70'lik üstüne 35'lik rakı içildi. Tatlı yok...Yerine meyhane tatlısı diye geçen ballı-cevizli-muz ve meyve geldi. Adam başı 48 TL ödedik. Hesap sonrası sosyetik kebapçılar ile kıyas yapıldı. Bir iki sosyetik (içlerinde benimki de var) bu yemeğe Etiler de en fazla 20 TL daha fazla verileceğini, bu kadar üşünmeyeceğini ve bu kadar kokulmayacağını, Beyoğlu sokaklarında kalabalıktan telef olunmayacağını ve daha keyif alınacağını iddia ettiler. Doğru olabilir bu tamamen zevk meselesi. Ben gece boyunca çok eğlendim. Kıvamında ve keyifle yedim...

0 yorum: