Turla seyahatte başınıza neler gelebilir?

Turla seyahat kişiye özel ayarlanmış seyahatten ucuza çıktığı için tercih ediliyor muhakkak. Ekonomik olması kimi zaman ucuz etin yahnisi kıvamına da gelebiliyor. Benim önerim imkanlar dahilinde mümkün mertebe tur ile seyehata çıkılmaması.
Turda yaş sınırı yok. Ön yargılı olmamak gerekli ama uzun otobüs yolculuklarında sık sık ihtiyaç molasına hazırlıklı olmak lazım. Bir de otobüsü bulmaları için yeterli zaman vermek gerekiyor.
Turda yaş sınırı olmasa bile denginiz herkesle anlaşacağınızı sakın sanmayın. İnanılmaz terbiyesiz insanlar ile karşılacaksınız. Kimseyle tebelleş olmayın. Kısacası SİZE NE????
Tur otobüsü asla zamanında kalkmaz. Eğer rehberiniz iyi ise kimse otelde kalmaz. Eğer rehber kötü ise bazen otele dönüp geride kalanları toplamak zorunda kalabilirsiniz.
Tur rehberiniz kötü ise otele ulaşamayabilirsiniz. Hele şoför o ülke vatandaşı değilse vay halinize. Bir keresinde bizim tur otobüsüne otele kadar polisler eşlik etmişlerdi.
Tur rehberi burası iyi diye bir yere götürürse hemen inanmayın. Turun her extrasına katılmadan kendiniz buralara gidebilir misiniz ya da gitmeye değer mi araştırın. Pisa'ya gitmek için 25 er Euro extra vermiştik. Sadece 5 dakikalık mesafeyi araçla gitmek içinmiş. Turu almayanlar bizi ışıkta yürüyerek geçince her yere kendimiz gitmeye karar verdik. Baya bir gezip tasarruf etmiştik.
Turdan ayrı takılacaksanız ki kesinlikle önerim karışın o ülkenin insanlarının arasına, bütün ulaşım araçlarını kullanın kendiniz gezin ama rehber dışında turdan bir iki kişinin telefonunu mutlaka kaydedin.Ayrıca kimseyi kendinize kuyruk etmeyin. Unutmayın her koyun kendi bacağından asılır başkalarının mesuliyetini üstünüze almayın. Yabancı bir ülkede tek sorumlu olduğunuz kişi önce kendinizsiniz.
Ayrı takılacaksanız içkiyi fazla kaçırmayın. İçmeden önce dönüş alternatiflerini daha otelden itibaren araştırmaya başlayın.
Eğer polis size bu yol doğru derse içgüdülerinize değil polise güvenin.
Eğer otel görevlisi 4A'ya binin ve 23:00'ı kaçırmayın derse iç güdülerinize güvenmeyin ve o otobüse binin. Yoksa otele hiç dönemeyebilirsiniz.
Eğer otel görevlisi size kolay demişse kolaydır. Güvenin. Ama yine de rehber siz gidemezsiniz derse yine de gidin.Gerçekten gidebilirsiniz.

0 yorum: