Lezzet okulundan tasdikli tarif ŞEF: BARIŞ AYTEKİN- 8 Kişilik
Antalya'da kalamarını beğendiğim bir restoran şefi lezzetli olması için bira mayasında süt ile terbiyeleyin demişti. Hiç de gerek olmadığını bizzat öğrendim. Dünyada kalamar tavadan kolay yemek yokmuş meğer...
Malzemeler:
500 gr halka kalamar (kalamarı serçe parmak kalınlığında daha ince değil kesiyorsunuz)Mısır unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı
Kalamarları mısır ununa buluyorsun fazlasını hafifçe silkeleyerek üstünden atıyorsun. Kızgın yağda az miktarda kalamarı max. 1 dakika kızartıyorsun. (rengi altın sarısı olacak). Ve çıtır çıtır yumuluyorsun...
0 yorum:
Yorum Gönder