Lezzet okulunda yediğimiz en en enfes tarif buydu öyleki şu anda bile tadı damağımda...
Lezzet okulundan tasdikli tarif ŞEF: BARIŞ AYTEKİN- 8 Kişilik
Bu yemeğin resmini çekmemişiz muhtmelen saniyesinde silip süpürdüğümüz için :)
Malzemeler:
500 gr karides (soyulmuş)
1 adet soğan
Kakule tatlı ekşi sos
Tuz Karabiber
Ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı yemeklik kıyın. Soğanları hafif kızdırılmış tavada sotelemeye başlayın soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca sarımsağı ekleyin ve sotelemeye devam edin. Ardından karidesleri ilave edin. Karidesleri soteleyince tuz, karabiber, kakule ve tatlı ekşi sostan ilave edip sosu kaynayınca ocaktan alın.
Şef yemeği ocaktan almadan önce çok az beyaz şarap da ekledi...
Zayıflatan Lahana Çorbası
3 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder