Sudak Ceviche - Çiğden










Lezzet okulundan tasdikli tarif ŞEF BARIŞ AYTEKİN- 8 kişilik

Malzemeler:
1 adet portakal
1 adet limon
2 shot votka
3 shot beyaz şarap
Fesleğen, nane, soya filizi
1 sudak fileto (Mırlan balığı türevi Norveç balığı yerine somon da olabilirmiş)
Tuz, karabiber, şeker
Z.yağı
Dilimli ekmek
Lor peryniri

Hazırlanışı:
Öncelikle 8 saatiniz olacak. Yoksa 3-4 saat kafadan gerekli. Ve eğer 3-4 saat vaktiniz varsa balığı verev şeklinde daha ince parçalar şeklinde önden keseceksiniz.
Portakalı ve limonu sıkın. Fesleğenleri ince ince doğrayın. Tüm malzelemeleri derin bir kapta (balık, soya filizi, ekmek ve lor peyniri hariç) karıştırın. Balığı diktörgen şeklinde bir kaba alın. Tüm sosu balığın üstüne dökün. Balık tamamen kapanana kadar sosun içine zeytinyağı koyun. Z.yağından hava alamayan balık 8 saat buzdolabında beklerken pişecek. 8 saat sonra balıkları sosundan çıkartın. Ekmeklerin üzerine lor peyniri sürüp, üstüne balıkları dizin biraz soya filizi ile tatlandırın. Süper bir şey oluyor. Balıkları yine çok hızlı tükettiğimiz için bunun da resmini çekmeyi unutmuşuz :) Afiyet olsun.

0 yorum: