Aşk vs. Sevgi

Bence aşk platonik olursa aşktır. Çünkü "o" kokmaz, "o" uzamaz, "o" kısalmaz. "O" insan üstü bir varlıktır. Hataları yoktur olamaz, hırsları, eksikleri, öfkesi yoktur. "O" hep senin hayalindeki gibidir değilse zaten adı aşk olmaz. Seninle senin gibi düşünecektir hayallerinde, sana senin istediğin gibi davranacaktır. Senin hayallerinde sen yön verirsin henüz seninle olmamış onun kişiliğine. Ama aynı ana babadan doğma kardeşler bile elmayla armut gibi farklıyken nasıl aynı olabilir ki iki insan.
Tanımadığın bilmediğin birini; belki de bildiğin ve tanıdığın birini elde etmek için harcanan çabadır aşk. Tüm bunlar olup bittiğinde ve o kişi senin olduğunda aşk biter. Yerine eğer şanslıysanız sevgi gelir. Sevgi gerçekten emek isteyendir. Zamanla o insanüstü kişinin de android olmadığını senin benim gibi insan olduğunu hataları olduğunu, daha çok hata yapacağını, hayalindeki gibi olmadığını görür insan. O zaman aşkın alçak basıncından oluşan o pembe bulutlar her gün biraz daha silinir. Ve tüm çıplaklığıyla karşınızdadır. Gün gibi ortadadır.
Böylece er ya da geç aşk biter; çeker gider tutmak imkansızdır. İmkansızdır aynı aşkı; gibi ve kadarıyla aynı yoğunlukta aynı kişiyle yeniden yaşamak.
Oysa sevmektir esas zor olanı. Zor olanı karşındakini olduğu gibi hatalarıyla, eksikleriyle, unutkanlıklarıyla, hırslarıyla, öfkesiyle kabul etmektir. Sevmek demek bunlara rağmen vazgeçememek demektir. Ya aşk? O çoktan kapıdan sessizce çıkıp gitmiştir. Doğasında yoktur kalamaz, gelemez sıkıntıya yıkılıverir ufacık bir dalgada.
Aşk bilinmeyeni sevmektir. Aslında evlilik değil birliktelik aşkı öldürür. Onun için değil midir ki tüm mutlu sonla biten kült aşk filmleri kavuşmayla son bulur. Kavuşma sonrasını hiç biri anlatmaz çünkü zaten büyü tam da bundan sonra bozulacaktır. Çekilse bile filme, devamını kimse izlemek istemez zira farkı olmayacaktır.
Eğer şanslıysanız aşkın sonunda sevgiyle karşılaşırsınız. Eğer şanslıysanız seversiniz. Eğer şanslıysanız aşkınıza sevgiyle karşılık alırsınız. Belki küçük kelebekleri bir daha içinizde kanat çırparken hissedemezsiniz ama sevdiğinizle bilinmeyene güven içinde kanat çırpabilirsiniz. Gerçekten sevgi sizdeyse kelebek olan da ikiniz olabilirsiniz.

0 yorum: