
Kırmızı üzümden de beyaz şarap yapılabilirmiş.
Kırmızı şarabın beyazdan daha sağlıklı olmasının sebebi beyaz şarap yapılırken üzüm posa ve çekirdeklerinin ezilen üzüm içinden tamamen ayıklanırken, kırmızı şarap yapımında ayrım işleminin gerçekleşmemesi imiş.
Antioksidan ve tanem sadece kırmızı şarapta varmış.
Yemeğe göre şarap rengi seçiminde pişirme metoduna bakmak gerekliymiş. Örneğin haşlama, buğulama tarzı yemekler ile hafif gövdeli şaraplar özellikle beyazlar (ki biz süper bir Kayra Sultaniye tattık muhteşemdi); daha ağır yemeklerle ise tam gövdeli şaraplar özellikle kalecik karası tavsiye ediliyormuş.
Yemek kursunda ise son derece pratik ve lezzetli yemekler pişirdik. Açılışı nar ekşili somon kanepe ile yaptık. Arkasından mantar dolması, cajun baharatlı tavuk küpleri ve zeytinli köfte. Benim favorim somon kanepe oldu üstelik çiğ yeniyor.

Bu kursların her biri ünlü bir şef tarafından veriliyor.
Bir gün süren derslerin fiyatları 100 TL'den başlıyor; iki haftalık pizza kursunun fiyatı ise 200 TL. Yeni evlenecekler için de pratik tarif ve bilgilerin verildiği "evlilik öncesi mutfaktayız" programı var. Tüm bu kurslar sonunda sertifikanızı alıyorsunuz. Bizim bile birer "mutlu aşçı" sertifikamız oldu. Ve itiraf etmeliyim iş hayatımdaki en güzel günlerimden birisiydi.
1 yorum:
en büyük hayalim yemekle ilgili bir iş yapabilmek.en güzel terapi şekli ayrıca.çocuklarımın eğitim işini hallettikten sonra inşallah bana da bir gün bu konuda eğitim almak için sıra gelecek .msa diye bir yer var oraya bir bakın bu konuda ki en iyi yerlerden biri.ayrıca ferahevler de senem hm ın sahibi olduğu bir yer onların da böyle çalışmaları oluyor
Yorum Gönder