Hobimle Mutluyum Lezzet Okulu

Yemek yapmak bir zorunluluk olmasa ve mutfağım da bir kibrit kutusundan daha büyük olsa bence dünyadaki en zevkli işi. Aslında benim en büyük hayalim de işin kursuna gidip nihayetinde kendi pastanemi açmak. Bu hayalden çok bağımsız bir şekilde bu hafta içi şirketçe Kalamış'daki "Hobimle Mutluyum Lezzet Okuluna" gittik. İlk bir saat Kayra sponsorluğunda şarap ve tadımı hakkında bilgi aldık ve sonra süper karizmatik şefimiz Eyüp Kemal Sevinç kumandasında yemek pişirip yemeklerimizi de şarap eşliğinde oracıkta tükettik.

Şarap dersinden bazı ilginç notlar:
Kırmızı üzümden de beyaz şarap yapılabilirmiş.
Kırmızı şarabın beyazdan daha sağlıklı olmasının sebebi beyaz şarap yapılırken üzüm posa ve çekirdeklerinin ezilen üzüm içinden tamamen ayıklanırken, kırmızı şarap yapımında ayrım işleminin gerçekleşmemesi imiş.
Antioksidan ve tanem sadece kırmızı şarapta varmış.
Yemeğe göre şarap rengi seçiminde pişirme metoduna bakmak gerekliymiş. Örneğin haşlama, buğulama tarzı yemekler ile hafif gövdeli şaraplar özellikle beyazlar (ki biz süper bir Kayra Sultaniye tattık muhteşemdi); daha ağır yemeklerle ise tam gövdeli şaraplar özellikle kalecik karası tavsiye ediliyormuş.

Yemek kursunda ise son derece pratik ve lezzetli yemekler pişirdik. Açılışı nar ekşili somon kanepe ile yaptık. Arkasından mantar dolması, cajun baharatlı tavuk küpleri ve zeytinli köfte. Benim favorim somon kanepe oldu üstelik çiğ yeniyor.

Hobimle Mutluyum Lezzet Okulunda sürekli yemek kursları düzenleniyor. Örneğin Mart ayında iki haftalık pizza kursu varmış ve nisan ayında  da temel pastacılık eğitimi başlıyor.
Bu kursların her biri ünlü bir şef tarafından veriliyor.
Bir gün süren derslerin fiyatları 100 TL'den başlıyor; iki haftalık pizza kursunun fiyatı ise 200 TL. Yeni evlenecekler için de pratik tarif ve bilgilerin verildiği "evlilik öncesi mutfaktayız" programı var. Tüm bu kurslar sonunda sertifikanızı alıyorsunuz. Bizim bile birer "mutlu aşçı" sertifikamız oldu. Ve itiraf etmeliyim iş hayatımdaki en güzel günlerimden birisiydi.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

en büyük hayalim yemekle ilgili bir iş yapabilmek.en güzel terapi şekli ayrıca.çocuklarımın eğitim işini hallettikten sonra inşallah bana da bir gün bu konuda eğitim almak için sıra gelecek .msa diye bir yer var oraya bir bakın bu konuda ki en iyi yerlerden biri.ayrıca ferahevler de senem hm ın sahibi olduğu bir yer onların da böyle çalışmaları oluyor