Meyra - Cihangir

Meyra; Sıraselviler'den sahile inerken Alman Hastanesi geçtikten sonra 100-150 metre ilerde soldaki Akarsu caddesinde. Tam ufak bir sokağın köşesinde ve karşısında Kahvedan var.
Meyra'ya akşam yemeği sonrası bir şeyler içmeye gittik. Taksim'den yürümeyi tercih ettik. Çok uzak değil üstelik yokuş aşağı olduğu için de yorucu hiç değil. Sokaklar başta turistler olmak üzere insanlar ile doluydu; hava da güzeldi o yüzden büyük de keyif aldık.

İçerisi ve önündeki kaldırımı hınca hınç dolu. İçerde adım atacak yer ve haliyle oturacak bir masa bulamıyoruz. Bunun da bir sırrı var birazdan belirteceğim.
Karşı kaldırımdaki Kahvedan'ın aksine daha büyük ve daha dolu bir mekan. Tam mekanın ortasında ada biçiminde bir bar var. Burada oturmak zevkli olsa gerek; yüksek tabureler üzerinde her yere hakim olabiliyorsunuz. Yani piyasa için ideal!
 Müzik sesi çok yüksek ve içerisi kalabalık olunca bir dışarda ısıtıcılar altında oturmaya karar verdik. Altı kişiden yarımız bira bir diğer yarımız kahve içtik. Aslında ben çay hayaliyle gitmiştim ama alkolsüz sıcak içecek servis edilmiyor. Bize de ayıp olmasın diye cafe latte geldi.  Kahvelerimizin yanında aldığımız çikolatalı cheese cake bir muhteşemdi. Epeydir bu kadar başarılısını yememişiz hepimizin çok hoşuna gitti.
Mekanda yaş ortalaması da müzik de 70'lilere hitap ediyor. Yabancılar yoğunlukta. Cam kenarından bir doğum günü kutlamasına eşlik ediyoruz arkasından perdeler kapanıyor. Ve işte sırrını söylüyorum. Bu saatten sonra "smoking is free"...Sigara içenlere duyurulur en azından ceza gelene kadar! Bu uygulama pek hoşumuza gitmediği için aramızda tartıştıktan sonra tepkimizi koymak için buradan duyurmaya da karar verdik.
Yerli içkiler 6-10 TL arası, yabancı içkiler 15-30 TL arası. Biz üç bira, üç kahve ve bir cheese cake tip hesabın içinde 57 TL ödedik. Hava güzel olunca dışarda oturmaktan çok keyif aldık. Yaz akşamları için ideal bir yer.

0 yorum: