Vagabondos - Yeniköy

Yeniköy Shell'i İstinye'ye doğru geçince sağdaki ikinci ya da üçüncü binanın giriş katı. Sahibi bir bayan. Öğrendiğimiz kadarıyla oğlu 3 yıl Floransa'da okumuş. İsminin tercümesine "avare" dediler ne kadar doğru bilemiyorum.
İki katlı küçük bir mekan.  Yeniköy'de ana caddeye bakan küçük ve sevimli bir balkonu var. Yaz akşamları çok keyifli oluyor. Kış için de ısıtma koymuşlar sigara içenler için. Dekorasyon ahşap ağırlıklı. Loş bir mekan.
Alt katta bir de ufak barı var. Yemekten sonra bir iki kadeh bir şey içmeye de gidilebilir. Üstelik aşırı kalabalık da olmadığı için saatlerce muhabbet edilebilir. Mönü fena değil. Üç çeşit çorba ve klasik fast food zincirlerindeki başlangıçlar mevcut. Ancak tipik bir İtalyan restoranından ziyade pizacı demek daha doğru olur. Pizza alternatifleri oldukça geniş. Biz en çok "pizza gorgonzola" seçeneğini beğendik. Pizzaların hepsi ince hamur; hafif ıslak hamuru ve bol malzemesiyle son derece lezzetliler. Tatlılarını beğenmedik ama kahvelerini çok fazla çeşit olmasa da lezzetli bulduk. Fiyatları bana muadillerine kıyasla uygun geldi. Pizzalar 17-20 TL arası. Çorbasından tatlısına epey yedik pizzalarımız ile buzzzz gibi biraları götürdük adam başı 40 TL hesap ödedik.
AVM içlerinde kapalı alanlar yerine farklı ve ferah bir ortam isteyip Bebek ve caddedeki trafik ve park sorununu da çekmek istemeyenlere önerilir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok isabetli bir seçim ben de pek severim orayı ama kızım irem in en favori pizzacısı