Kahvedan - Cihangir

Cihangir şu aralar İstanbul'da "aydın" kesimin ve özellikle gazetecilerin tercih ettiği bir semt. Bir çok yazar ve gazeteci burada oturuyor oturamayanlar ise civara konuşlanıp evinin Cihangir'de olduğunu söyleyecek kadar ileri gidebiliyor. Öyle popüler işte!
Civarın kafeleri de bu ünden nemalanmış durumdalar. İrili ufaklı bir çok kafe mevcut. Semttin dar sokaklarında haftasonu özellikle bir elinde sigara bir elinde içki olan bir çok "entel" tipe rastlayabilirsiniz.
Bunlar ya iş çıkışı uğrak yeri olarak belliyor buraları ya da sevimli ve ufak kafelerde biraz daha az keşmekeşin içinde laflıyor.

Mekanlarda bol miktarda yabancı turiste rastlamak da mümkün. E müdavimleri de okumuş tayfadan olunca hiç bir sorun yaşamadan keyifli bir akşam geçirebiliyorsunuz.
Biz Kahvedan'a gittik bir cumartesi akşamı. Önceden söyleyim park yeri bulmak çok çok zor. Neyse içerde yer bulmamız o kadar zor olmadı. Ufacık bir mekan. Güya sigara dışarda içiliyor ama duman ve koku kapı mütemadiyen açık olduğu için sürekli içerde. Tahminimce yaz akşamları daha keyifli oluyordur. Akşam yemeğini çoktan yemiş olduğumuz için içki mönüsüne daldık. Şarap alternatifleri fena değil fiyatları da öyle... Ben mekanın özel bitki çayını tercih ettim. Benimkinden içenler de ardımdan...Çayın içinde kakule, zencefil, ıhlamur ve tarçın var. Yanında da koca bir şekerlik içinde bal getirdiler. Tek kelime ile muhteşemdi. Çaylar 5tl, kadehte şarap üzümün cinsine göre değişse de 15-19 TL arasında. Bir tek Limonçello'nun fiyatına şok oldum. Yani minicik bir shot 15 TL idi zaten koca şişe duty free de 4 dolar felan.

0 yorum: