Al Jamal - Dibine kadar eğlenje

Şu İzzet Çapa tam bir dahi...Al Jamal'in konseptini en ince ayrınıtısına kadar düşünerek yaptığı besbelli. Benim fazla bir şey söylememe gerek yok, zaten ziyadesiyle ünlü de bir mekan. Ben iyisimi direk Al Jamal gecemi paylaşayım.
Biz bir doom günü vesilesiyle oradaydık. Hafta içi alalade bir gün ve mekan full.
Mekanda arap havası var buram buram; garson kıyafetlerinden aksesuarlara, koltuklardan dansözlere kadar.
Eee Lübnan mutfağı olunca da tamamlayıcı tüm unsurlar ayarlanmış. Antakya mutfağına çok benzettik daha fazla baharat kullanılmışı diyebiliriz. İçli köfte, zahter ve patlıcanlı mezelerin tadı tanıdık. Porsiyonlar küçük ama lezzetli. Mezeler daha ziyade tadımlık. Gece ilerledikçe atraksiyonlar o kadar renkleniyor ki ne yediğinizi fark etmiyorsunuz. Kıvrak danslarıyla bir anda masaların üzerinde gezinmeye başlayan dansözler uzun süre sizi meşgul edecek. Para almadan masadan ayrılmıyorlar. Sonra bir diğeri geliyor ve bu böyle tur tamamlanana kadar sürüyor. Şarkıcımız da mevcut...Yemek bitince ellerinizi yıkamaya lavobaya gitmenize gerek yok. Masalara ılık gül suyu servis ediliyor ibrikler ile ve sonrasında da havlular geliyor.
Pek tabi ben gideli 5 ay oldu tüm bunların hepsi daha şaşaalı başka havalı animasyonlar ile değiştirilmiş olabilir. Zaten mekana da bu yakışır her gidildiğinde ayrı bir hava yakalayacaksınız. İzzet Çapa'da da hem bu zeka hem bu cesaret var. Pahalı bir mekan ama mutlaka en az bir kere gidilmeli ve dibine kadar eğlenilmeli ki bu zaten kaçınılmaz olacak.

0 yorum: