Julie & Julia

Blog hikayem başladıktan sonra izlememi tavsiye ederek bir arkadaşım vermişti filmi.  Doktora, les vs derken dün akşama kısmetmiş. Film inanılmaz lezzetli. İştahım acaip kabarmış yattım ve rüyamda muhteşem kremalı pastaları götürdüm.
Film 30'lu yaşlarında başladığı bir çok işi bitirememiş NY Queens'de yaşayan bir kadının kendini daha iyi hissetmek için Julia Powel'ın 550 küsür tariften oluşan kitabındaki tüm tarifleri 365 gün içinde uygulayıp bunun hikayesini de bloğuna aktarması ile ilgili. İki yaşam hikayesi de gerçek. Filmden notlar:

1- Filmde kabaran iştahınız ertesi güne size bol bol kalori olarak dönecek.
2- Öğrenmek bir ömür süren bir süreç. Ben yapamam demeyin. Yumurta bile kıramayan bir kadın azimle çalışarak bir efsaneye dönüşüyor.
3- Sabır, sabır, sabır...İstemek başarmanın yarısıdır. Her iki kadın da tüm yıkıcı eleştirilere defalarca reddedilmelerine rağmen tırnaklarıyla bir yerlere geliyor.
4- Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın varsa, her başarılı kadının arkasında da bir erkek var. Her iki kadın da kocalarından müthiş destek alıyorlar. Bu film ayrıca kocalara izlettirilmeli. Sürekli eleştireceklerine biraz motive etmeyi ve umut vermeyi öğrensinler.
5- Hayatta hiç bir şey kolay değil. İstisnalar kaydeyi bozmaz diyip şansın kapınızı çalmasını bekleyeceğinize istediğimiz şeyler için çaba sarfetmemiz gerektiğini film çok güzel anlatıyor.
6- Merly Streep kelimenin tam manasıyla döktürmüş.

Film eleştirecek kadar sinema kültürüm yok ama ben aldığım derslere bakarım...

0 yorum: