Wienerwald - Çevirme tavukçu

Hani esnaf lokantaları vardır; vitrinlerinde nar gibi kızarmış çevirme tavukları görünce tok karnınız bile kazınır işte Wienerwald bu lokantaların almancası. Dört ay olmuş sektöre gireli. Bu senenin sonunda 50 dükkana ulaşmayı hedefliyorlar. İstanbul dışında bir tane de Bursa'da şubesi var. Aslında ağırlıklı eve servis çalışıyorlar ama hepsinde servis de yapılıyor.
Önemli bir farkı var KFC'den. Hiç bir mamul kızartma değil hava ile pişiyor. Hal böyle olunca daha sağlıklı.Tavuklar yerli malı Banvit ürünleri kullanılıyor.  Tüm piliç, yarım piliç, kanat, but tavukla ilgili tüm malzeme mevcut. Online siparişte %10 indirim var ve fiyatlar da son derece makul.
Biz piliç, kanat ve but denedik. But ve kanatları özel soslar ile alabiliyorsunuz ben tatlı ekşi soslu kanatlara bayıldım ama falza yiyemedim. Tavuk derisini benim gibi ayıklayanlardansanız üzgünüm büyük bir lezzeti kaçırıyor olacaksınız.
Evde yapılabilecekken neden satın alayım derseniz önerim evde yemek yokken sipariş vermenizden yana tavuk almaya, yapmaya, pişirmeye değmez fiyatlar. Yanına az bir de pilav yaparsanız alın size harika bir akşam yemeği...
Afiyet olsun...
PS: KFC daha zararlı olması itibariyle kesinlikle daha lezzetli

0 yorum: