Zübeyir Ocakbaşı - Beyoğlu

Epeydir bir türlü yer bulamadığımız için gidemediğimiz ocakbaşı ahan da burası. Bir hafta öncesinden yerimizi ayırttık bu sefer. Mekan 3 katlı. İçerde havalandırma on numara. Duvarlarda bir sürü ünlü amcanın resimleri var. Hemen bir arkadaşımız Bihter'in kocalarının resmini gördü. İçerde müzik yok. Müzik olmayınca diğer masaların gürültüleri size kadar ulaşıyor. Kulaklarımız bir süre sonra müzik aramadı desem yalan olur. Servis elemanları son derece kibar. Fakat mekan dar. Biraz tıkış tıkış oturduk.
Mezelerde ana malzeme yoğurt. Süzme yoğurt, otlu yoğurt ve bir çeşit daha var. Fazladan bir de közde patlıcan, çiğ köfte ve ezme mevcut. Başka da meze yok. Patlıcan çok güzeldi; çiğ köfteyi geri gönderdik ve diğer mezeler zayıftı.
Gelelim etlere. Biz şiş, beyti ve kaburga yedik. Etler son derece lezzetliydi. Şişine hepimiz tam puan verdik. Genç koç etinden yapılıyormuş gerçekten yumuşacaktı. Beytisi de çok başarılıydı. Kaburgada et namına bir şey yoktu sadece yağ geldi. Ben yiyemedim ama yiyenler de pek memnun olmadı.
Tatlı yok meyve geldi ikram olarak. Bir buçuk tekirdağ, bolca şarap ve bira içildi. On kişilik bir gruptuk. Az meze ve bol et tükettik. Kafa başı 70 TL hesap geldi.
Hürriyet'in en iyi 10 ocakbaşı listesinde 10. Zübeyir. Biz de bir çok Adanalı arkadaşımızdan duymuştuk. Eğer Beyoğlu'nu sevenlerdenseniz ve para sizin için çok da önemli değilse gidilebilir.
Biz dün gece tespitimizi yaptık. Beyoğlu'nun kalabalığını sevmiyorsanız bizim gibi; en güzeli evinize en yakın Tike tercih edilmeli. Aynı parayı ödeyip daha çok çeşit tüketip daha geniş ve sıcak mekanlarda daha keyifli vakit geçirebilirsiniz.
PALA OCAKBAŞI/ BEYOĞLU:
http://www.gezmecegormece.blogspot.com/2010/02/pala-ocakbas-beyoglu.html
UMUT OCAKBAŞI/ BEYOĞLU:
http://www.gezmecegormece.blogspot.com/2010/02/umut-ocakbas-beyoglu.html
PEYMANE/ ASMALI MESCİT:
http://www.gezmecegormece.blogspot.com/search?q=peymane

0 yorum: